Over ons

Over De Burcht van Haeften

De Burcht van Haeften ligt in het Gelderse dorpje Haaften op slechts 5 minuten van de A2. Er is zo’n twintig jaar gewerkt aan de realisatie van de Burcht. Het bestaat uit twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een overdekte passage in de vorm van een kas die verwijst naar de vele soorten glastuinbouw in de omgeving. In het ene gebouw bevinden zich de scholen, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en bibliotheek. In het andere gebouw de sportzaal, een feestruime, sportbar, foyer en meerdere vergaderzalen. Naast de Burcht is een royale parkeerplaats.

Burcht van Haeften

Weet je

.. dat de naam ‘Burcht van Haeften’ verwijst naar het kasteel Goudenstein dat gebouwd werd in de 13e eeuw en dat toebehoorde aan het geslacht Van Haeften. In het rampjaar 1672 werd het kasteel door de Franse troepen van koning Lodewijk XIV verwoest, waarbij slechts een hoektoren gespaard bleef …

Het bestuur

Het bestuur van de Burcht bestaat uit vier personen: Baukje van Warners (voorzitter), Theo Poort (penningmeester), Chris van Velzen (secretaris) en Vic Asselbergs (algemeen bestuurslid). Hun missie en visie is als volgt:

De Burcht is een ontmoetingsplaats voor iedereen; een plaats waar je welkom bent om te sporten, te vergaderen, te feesten en te genieten van activiteiten. De Burcht biedt ondersteuning en denkt mee in acitiviteiten die bewoners, organisaties en bedrijven willen organiseren.”

Bestuur Burcht van Haeften
Groepsfoto

Beheerteam

Het dagelijks beheer wordt verzorgd door een team van vier betaalde medewerkers: Janneke Holleman (zakelijk leider en beheer), Emke van der Velden (assistent Beheer), Minke de Vos (beheer) en Pietje van Staveren (medewerker bar & horeca). Daarnaast worden zij ondersteund door een aantal vrijwilligers bij praktische en technische klussen. Met elkaar zorgen zij voor een gastvrije omgeving waarbij contact met de mensen en het denken in mogelijkheden voorop staat.

Vrijwilliger

De Burcht kan niet zonder vrijwilligers, want met elkaar moeten we het doen! Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Burcht? Wij zijn altijd op zoek naar mensen met allerhande kwaliteiten en interesses. We kijken samen met jou naar wat je in en voor de Burcht van Haeften kunt doen. En dat is veel! Zo kun je meedraaien in de bar, gastvrouw of gastheer zijn, klussen doen, meewerken aan PR en communicatie, mede organiseren van evenementen of zorgdragen voor verspreiding van post of het verzorgen van het groen. Graag nodigen we je uit voor een vrijblijvend gesprek om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

Vrijwilligers Anneke en Mary Burcht van Haeften

Huisregels & voorwaarden

Iedereen is welkom in de Burcht van Haeften. We ontmoeten, vergaderen en sporten met elkaar. Omdat we met zoveel verschillende mensen zijn, is het goed om met elkaar wat spelregels af te spreken. Deze spelregels zijn opgenomen in onze voorwaarden. Zo zorgen we samen voor een schone, opgeruimde en toegankelijke gemeenschapsplek.

Wil je een afspraak maken, een vraag stellen of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in of mail naar info@burchtvanhaeften.nl en we nemen contact met je op!

Je bent natuurlijk ook van harte welkom om binnen te lopen op onze locatie: Vredeplein 1, 4175 HA Haaften.

Bellen kan uiteraard ook naar 0418-841805.
Bij geen gehoor bel je naar Minke de Vos 06-45181187 of met Emke van der Velden 06-83370339